(4 personer)
400 g. hakket oksekød
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. smør
3 spsk. koncentreret tomat puré
1 dl. rødvin
1 stort glas rødvin
1-2 tsk sambal oelék
1 tsk. salt
1 tsk. oregano
3 æg
1 dl. madlavnings- el. piskefløde
2 dl mælk
1 dl. reven ost
start med en lille tår rødvin fra glasset.
(lav tærtedej, google evt. hvordan)
rul tærtedejen ud og beklæd formen eller tryk dejen ud i en tærteform, ca 24 cm i diameter.
Tag en tår rødvin.
Prik bunden med en gaffel. Stil tærtebunden i køleskabet i 15-30 min.
Sæt ovnen på 200gr. Skræl og hak løget og hvidløgsfeddet.
Tag en tår rødvin.
Svits løg og det hakkede kød i smør, til kødet bliver grynet. Rør tomatpuré, vin eller vand , sambal olék, salt og oregano i. Lad det stege videre nogle minutter. Pisk æg, fløde og mælk sammen.
Tag endnu en tår rødvin.
Forbag tærtebunden midt i ovnen i ca. 10 min.
ryd lidt op i køkkenet.
Kom kødfarsen i og hæld æggemassen over. Drys med ost.
Bag tærten midt i ovnen i 30-40 min (imens du drikker rejsten af rødvinen der er tilbage i glasset.)
Servér evt. en salat til (uden tomat) - og fyld dit glas op med rødvin igen.
Velbekomme !
400 g. hakket oksekød
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. smør
3 spsk. koncentreret tomat puré
1 dl. rødvin
1 stort glas rødvin
1-2 tsk sambal oelék
1 tsk. salt
1 tsk. oregano
3 æg
1 dl. madlavnings- el. piskefløde
2 dl mælk
1 dl. reven ost
start med en lille tår rødvin fra glasset.
(lav tærtedej, google evt. hvordan)
rul tærtedejen ud og beklæd formen eller tryk dejen ud i en tærteform, ca 24 cm i diameter.
Tag en tår rødvin.
Prik bunden med en gaffel. Stil tærtebunden i køleskabet i 15-30 min.
Sæt ovnen på 200gr. Skræl og hak løget og hvidløgsfeddet.
Tag en tår rødvin.
Svits løg og det hakkede kød i smør, til kødet bliver grynet. Rør tomatpuré, vin eller vand , sambal olék, salt og oregano i. Lad det stege videre nogle minutter. Pisk æg, fløde og mælk sammen.
Tag endnu en tår rødvin.
Forbag tærtebunden midt i ovnen i ca. 10 min.
ryd lidt op i køkkenet.
Kom kødfarsen i og hæld æggemassen over. Drys med ost.
Bag tærten midt i ovnen i 30-40 min (imens du drikker rejsten af rødvinen der er tilbage i glasset.)
Servér evt. en salat til (uden tomat) - og fyld dit glas op med rødvin igen.
Velbekomme !
Ingen kommentarer:
Send en kommentar